FRUITY LINE VISIE OP DUURZAAMHEID

IN ALLES WAT WE DOEN, HOUDEN WE REKENING MET DE IMPACT OP DE PLANEET. DAT IS ONZE MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID.

ENERGIE-EFFICIËNTIE IN PRODUCTIE

Bij Fruity Line is duurzaamheid verweven in alle aspecten van onze bedrijfsvoering, te beginnen met het energieverbruik. We gebruiken energie op een verstandige manier in onze productieprocessen. We willen zorg dragen voor het milieu en energie-efficiënter zijn. Waar mogelijk maken we gebruik van groene en hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie, en we zijn voortdurend op zoek naar manieren om te verbeteren.


SLIMME LOGISTIEK

Efficiënte logistiek speelt een cruciale rol in het minimaliseren van onze milieu-impact. Door onze ingrediënten per binnenvaartschip naar Tiel te vervoeren en vervolgens per vrachtwagen naar Ochten, optimaliseren we niet alleen onze toeleveringsketen, maar verminderen we ook het aantal vrachtwagens op de weg. Deze vermindering leidt tot lagere CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan onze algehele duurzaamheidsinspanningen.


AFVALBEHEER

Een pijler van onze duurzaamheidsstrategie is de circulaire aanpak van afvalbeheer. We zijn er trots op te melden dat bijna 100% van de reststromen, die tijdens onze productieprocessen ontstaan, wordt gerecycled. Het grootste deel van deze stromen wordt hergebruikt als veevoer. Door afval zo veel mogelijk te hergebruiken, verkleinen we onze ecologische voetafdruk en dragen we bij aan een duurzamere toekomst.


VERANTWOORD KETENBEHEER

Onze inzet voor duurzaamheid geldt voor onze hele toeleveringsketen, van de inkoop van ingrediënten tot samenwerking met leveranciers die onze waarden delen. Meer dan 90% van onze leveranciers heeft certificeringen van het Global Food Safety Initiative (GFSI), wat ervoor zorgt dat onze producten voldoen aan de hoogste normen voor voedselveiligheid en traceerbaarheid. Bijna 80% van onze leveranciers heeft bovendien GLOBAL GAP-certificeringen, wat hun inzet voor duurzame praktijken aantoont. We geven ook voorrang aan leveranciers met certificeringen in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), vooral uit regio’s met hogere risico’s. Daarnaast zorgen we voor eerlijke betalingsvoorwaarden, zodat onze leveranciers een rechtvaardige vergoeding krijgen voor hun producten en arbeid. We bouwen langdurige, duurzame relaties op met onze leveranciers en zorgen voor een toeleveringsketen die eerlijk en milieuvriendelijk is.


DUURZAME VERPAKKINGEN

Verpakkingen spelen een cruciale rol voor onze duurzaamheid, en we zoeken voortdurend naar innovatieve oplossingen om de impact op het milieu te verminderen. Onze flessen en doppen zijn ontworpen om gerecycled te worden en bestaan uit 75% gerecycled PET. We onderzoeken ook manieren om het gewicht van de verpakking te verminderen en het materiaalgebruik verder te optimaliseren, bijvoorbeeld door transparante doppen die makkelijker te recyclen zijn. Ook hebben we labels ingevoerd die bij lage temperaturen beter afwasbaar zijn, wat het recyclen van de fles vergemakkelijkt. Duurzame verpakkingen omvatten ook de buitenverpakking die we voor transport gebruiken, waarbij we de milieu-impact minimaliseren door dunne palletfolie en krimpfolie te gebruiken.


ONZE MEDEWERKERS

Bij Fruity Line beseffen we dat onze medewerkers essentieel zijn voor ons succes, en we stellen hun welzijn voorop. We streven naar een cultuur van respect, waar elke medewerker zich gewaardeerd voelt. We geloven in een ondersteunende en inclusieve werkomgeving, waar diversiteit wordt gewaardeerd en iedereen de kans krijgt om zich te ontwikkelen. We bieden voldoende mogelijkheden voor professionele groei en zorgen voor een gezonde werk-privébalans.


TOEKOMSTPLANNEN

Kijkend naar de toekomst, zal duurzaamheid dieper worden geïntegreerd in ons bedrijf en onze manier van werken, zodat het onderdeel wordt van al onze activiteiten. De monitoring wordt verbeterd om onze voortgang bij te houden. Ook vinden we transparantie en verantwoording belangrijk in onze duurzaamheidsinspanningen, en zullen we jaarlijks updates en rapporten te delen over onze inspanningen en voortgang. Voor 2024 richten we ons op het opzetten van een duurzaamheidsteam en het stellen van concrete doelen voor de komende jaren.

Als je meer wilt weten over onze duurzaamheidsplannen en ambities voor de toekomst, stuur ons dan een e-mail: contact@fruity-line.com