Sourcing en proces - Fruity Line

Sourcing en proces

Wij vullen de hele sourcing voor u in. Fruity Line heeft veel grip op de distributieketen. We selecteren wereldwijd de beste grondstoffen direct bij de teler. We hebben helder en direct contact met onze leveranciers. De oorsprong van al onze producten is bekend. Zo hebben wij inzicht in het gehele productieproces van grondstof tot eindproduct.

Fruity Line werkt uitsluitend samen met telers en gecertificeerde importeurs en groothandels. We verwerken uitsluitend met GlobalGap-gecertificeerde grondstoffen. Zij voldoen aan de strenge eisen die GlobalGap stelt op het gebied van voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Ook kan Fruity Line voor u biologische grondstoffen sourcen.

Het sourcen van de grondstoffen vindt wereldwijd plaats. Dit is afhankelijk van de oogsttijd, seizoenen en beschikbaarheid. Het selecteren van alleen de beste groente en fruit is de basis voor de hoge kwaliteitsstandaard van onze sappen en smoothies. Sourcen is een dynamisch proces: continu optimaliseren van de inkoopstromen, zoeken naar nieuwe grondstoffen en duurzame afspraken maken met de partners.

Persen en pureren

Op de lopende band worden fruit en groente eerst gewassen. Het groenten en fruit wordt eerst gepureerd en dan wordt het sap er koud uit geperst. De rijke smaak, vitamines en voedingsstoffen blijven zo optimaal behouden. Het gehele productieproces is gekoeld en onder strenge hygiënische controles. De kerntemperatuur komt niet boven de 7 °C. Tussen elk product vindt er automatisch een reiniging plaats. We kunnen een grote capaciteit aan van meer dan tienduizenden flessen per uur. Zo ontstaat het verse koudgeperste sap.

Mengen

Na het persen en pureren van het groenten en fruit worden de sappen gemengd en afgevuld volgens receptuur. Nauwkeurige weegmachines en onze gedisciplineerde werkwijze verzekeren u van de juiste samenstelling. De volle flessen worden in speciale kratten gedaan en voorzien van een registratiecode om de traceability te waarborgen.

Hogedruk conservering

HPP (High Pressure Processing) is een milde conserveringstechniek. De afgevulde flessen worden in de kokers van de machine geplaatst. De machine wordt daarna hermetisch afgesloten. Vervolgens wordt de koudwaterdruk opgebouwd tot maximaal 6.000 bar. Door deze hogedruk-conservering worden gisten en bacteriën geëlimineerd zonder afbreuk aan de verse smaak, vitamines en voedingswaarde. De receptuur bepaalt de druk en de behandeltijd in de machine.

De hogedrukmethode brengt vele voordelen met zich mee:

– De ultraverse smaak blijft de gehele termijn behouden
– Zorgt voor optimaal behoud van vitaminen, voedingsstoffen en smaak
– De koudgeperste premium sappen blijven ‘raw’
– Het product voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen
– Het sap heeft gemiddeld een zeven keer langere houdbaarheid dan home made sappen
– Er vindt geen verhitting plaats
– Biedt meer salesmogelijkheden
– Biedt mogelijkheden tot innovatie